Pep Guardiola napušta Manchester City? Naslijedit će ga vizionar i taktički genije

0
Radiosarajevo.ba
Pep Guardiola napušta Manchester City? Naslijedit će ga vizionar i taktički genije

Budućnost Pepa Guardiole je jedna od glavnih tema otočkih medija posljednjih sedmica s obzirom da Manchester City još uvijek nije postigao dogovor o nastavku saradnje.

Guardiola mudro šuti kada je u pitanju bilo koji odgovor o nastavku blistave saradnje na Etihadu, što medijima daje opravdan prostor da pronalaze izvore koji tvrde da se iza scene ipak nešto dešava.

Tako je novinar Jacob Steinberg došao do saznanja da aktuelni engleski prvak ne sjedi skrštenih ruku i da nema šale kada je u pitanju pronalazak potencijalnog nasljednika španskog trenera.

Velike gužve u Sarajevu, ne rade tramvaji: Evo šta su nam rekli iz GRAS-a

Izbor je pao na Rubena Amorima, Portugalca koji je prozvan taktičkim genijem i vizionarom moderne igre, što redovno demonstrira na klupi Sportinga.

U korist ‘Građanima’ ide i činjenica da će sportski direktor Sportinga Hugo Viana ubrzo put Etihada na novi posao, pa će tako i pregovori sa svim stranama biti znatno olakšani.

Amorim je dugo bio na radaru Manchester Uniteda i Liverpoola, a mediji prenose kako će poziv tima poput Cityja logično teško odbiti.

Okom statistike, perspektivni stručnjak je na klupi Sportinga od 2020. godine zabilježio 158 pobjeda, 33 remija i isto tolikoo poraza na 224 utakmice. Njegov tim je za to vrijeme u prosjeku osvajao skoro tri boda u prosjeku, piše AM Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak