Ovako izgleda tabela Lige prvaka nakon prvog kola: Evo gdje se nalazi Zvezda, a gdje Dinamo

1
Radiosarajevo.ba
Ovako izgleda tabela Lige prvaka nakon prvog kola: Evo gdje se nalazi Zvezda, a gdje Dinamo

Nakon tri dana i 18 utakmica u četvrtak, 19. septembra, završeno je prvo kolo Lige prvaka, gdje klubovi s ovih prostora i nisu baš imali sreće.

Šampion Srbije Crvena zvezda je poražen od Benfice s 1:2 u Beogradu, dok je prvak Hrvatske Dinamo iz Zagreba poražen od Bayerna iz Munchena na Allianz Areni s čak 9:2.

Novi sistem Lige prvaka donosi i dosta više neizvjenosti, s obzirom na to da više nema grupne faze, već se sada nalazi samo jedna tabela od 36 ekipa gdje je svaki bod i više nego bitan. Samim tim, pogledi na tabelu će također biti i više nego važni.

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

Završeno je prvo kolo, to zapravo i ne znači mnogo, jer će svaka ekipa imati još sedam utakmica u takmičenju, što znači da je moguće doći i do ogromnih promena u samom takmičenju.

Trenutno je situacija takva da je na prvom mestu Bayern Munchen, koji je slavio s 9:2 protiv Dinama. Tu su pri vrhu još i Celtic, Bayer Leverkusen, Aston Vila, Borussia Dortmund, Sparta Prag, Liverpool, Juventus...

Liga prvaka | Krunić i Zvezda poraženi od Benfice, dvojac iz Turske utišao Marakanu

Čak 15 ekipa je uspjelo da upiše pobjede u prvim utakmicama, dok je šest ekipa remiziralo.

Samim tim, Crvena zvezda se nalazi pri vrhu onih poraženih i trenutno je na 25. mjestu, s gol-razlikom od -1 koliko imaju i Leipzig, Barcelona, Sturm i Girona.

Dinamo Zagreb je pak zbog pomenutog poraza od Bayerna ubedljvo posljednji, 36, s gol-razlikom -7.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak