Oglasili se iz FK Željezničar nakon što je otkazana utakmica sa Maccabijem

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz FK Željezničar nakon što je otkazana utakmica sa Maccabijem

Utakmica prvog pretkola Europske lige između Maccabija iz Haife i Željezničara odgođena je do daljnjeg, a to su jutros potvrdili i iz Fudbalskog kluba Željezničar

"Odluku je donijelo Ministarstvo zdravstva Izraela, a UEFA će danas u toku dana donijeti zvaničnu odluku u vezi s utakmicom. Do konačne odluke UEFA-e ekipa se nalazi u hotelskim sobama", potvrdili su iz FK Željezničar.

Podsjetimo, ukupno je 11 igrača Plavih zaraženo koronavirusom. Šest ih ostalo u Sarajevo kada se pokazalo da su pozitivni za COVID-19, a jučer su nalazi testova kod još petorice članova ekipe pokazali da su pozitivni na koronavirus.

Zaraženi su nogometaši Filip Erić, Haris Hajdarević, Luka Miletić i Luka Juričić te pomoćni trener Bakir Šerbo.

Zbog toga je igračima Željezničara i delegaciji bio zabranjen izlazak iz hotela, te je i trening otkazan.

Članovi delegacije FK Željezničar, koji su bili pozitivni na testiranju na COVID-19, izolovani su u odvojene apartmane nedaleko o hotela.

Željezničar za susret s Maccabijem imao 13 registrovanih igrača sa A liste, uključujući bar jednog golmana, ali su izraelske vlasti odlučile otkazati utakmicu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak