Novi Zmaj živi svoj san: Kao dijete je igrao u Džekinom dresu, a sada mu asistira za golove

1
Radiosarajevo.ba
Novi Zmaj živi svoj san: Kao dijete je igrao u Džekinom dresu, a sada mu asistira za golove

U utakmici prvog kola Lige nacija protiv Nizozemske, koji je Bosna i Hercegovina izgubila rezultatom 5:2, za Zmajeve je debitovao mladi Esmir Bajraktarević (19), koji je svojim hrabrim pristupom i odličnim potezima pokupio velike simpatije javnosti.

Igrač New England Revolutionsa, kojeg u Americi smatraju velikom nadom, ušao je u igru u 68. minuti, a već u 73. je fantastično asistirao za Edina Džeku, koji je pogodio za 3:2.

Sudbina se na taj način poigrala s Bajraktarevićem, koji je više puta isticao kako mu je Džeko uzor od malih nogu. To je ponovio i u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba dan uoči debija.

Nekadašnji hollywoodski zavodnik uhvaćen kako strastveno ljubi 40 godina mlađu djevojku

"Nevjerovatan je osjećaj igrati uz njega, to mi je bio san od malih nogu. Stariji igrači mi pomažu da učim i rastem", rekao je Bajraktarević.

Kompletan intervju možete pročitati OVDJE.

Pogledajte trenutak magije kada je Bajraktarević probacio loptu kroz noge igraču Nizozemske

Društvenim mrežama je nakon utakmice počeo kružiti snimak Bajraktarevića iz dječačkih dana kako trčkara za loptom u Džekinom dresu, a sada je dočekao da dijeli teren s njim i da mu namješta golove.

Nevjerovatna i nadasve inspirativna priča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak