Novak Đoković bodri Srbiju protiv Danske: "Mi u tenisu ne možemo doživjeti ovakve stvari"

0
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković bodri Srbiju protiv Danske: "Mi u tenisu ne možemo doživjeti ovakve stvari"

Reprezentacija Srbije ima podršku od oko 40.000 navijača na tribinama Allianz Arene, gdje igra odlučujući meč za plasman u osminu finala Europskog prvenstva protiv Danske.

Među njima je i jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković.

Đoković se pola sata prije utakmice pojavio na terenu i direktno pružio podršku Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim izabranicima.

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

Ovo će biti posebno iskustvo za trenutno drugog reketa na ATP listi.

"Veliko je zadovoljstvo što sam ovdje, da budem jedan više navijač za Srbiju. Izuzetno mi je drago što sam ovdje. Timski sport je drugačiji od pojedinačnog, kada se igra za Srbiju, svoju zemlju, nema prevelikog razmišljanja. Najvažnija je priprema utakmice, ona je 50 posto pobjede. Momci su imali četiri dana da se pripreme i taktički, tu je srce, ponos, želja da se predstavi na najbolji način. S rezultatom se nikad ne zna. Kada sportista da sve od sebe, onda niko ne može da zamjeri na rezultatu", rekao je Đoković za RTS.

Govorio je Đoković i o tome šta u psihološkom smislu može da odluči ovakve utakmice.

"Srce, glava i ona stvar. Oprostite, morao sam tako da kažem. Hrabrost. Sam pogled na tribine, naši ljudi koji su došli iz cijele Europe. Svi smo tu za njih. Ako budu navijači ulazili, ući ću i ja. Mi u tenisu ne možemo da doživimo ovakve stvari", dodao je Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak