Nova imena na spisku reprezentacije BiH: Hadžibegić i Misimović idu po Huseinbašića i Tahirovića

0
Radiosarajevo.ba
Nova imena na spisku reprezentacije BiH: Hadžibegić i Misimović idu po Huseinbašića i Tahirovića

Selektor reprezentacije Faruk Hadžibegić i direktor Zvjezdan Misimović uskoro će opet biti na terenu.

Kako ekskluzivno saznaje Reprezentacija.ba portal prvo će u posjetu fudbaleru njemačkog Kolna Denisu Huseinbašiću (21).

Misimović je još prošle godine lobirao da Huseinbašić igra za BiH, nakon čega je ovaj fudbaler pokrenuo proceduru za dobijanje državljanstva BiH.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Pitali smo Faruka Hadžibegića hoće li pozvati Tahirovića iz Rome među Zmajeve. Ovo je njegov odgovor

Potom je dobio poziv u U21 reprezentaciju Njemačke za koju je postigao i pogodak, no zatim i izjavio 'BiH mi je mnogo važna'.

Druga adresa Hadžibegića i Misimovića je Benjamin Tahirović (19), veznjak Rome.

Sa Tahirovićem je susret planiran u Salzburgu, gdje Roma u februaru igra utakmicu Europa Lige.

Iako je rođen u Švedskoj, Tahirović ima bh. pasoš i otvorenu želju da zaigra za Bosnu i Hercegovinu, tako da tu ne postoje administrativne prepreke da već u martu dobije poziv.

Huseinbašić je centralni vezni igrač koji je prošle godine stigao iz četvrte lige u Koln. U Bundesligi je napravio dobru statistiku sa 3 gola u 11 utakmica, ali ono još važnije ostavio jako dobar dojam.

'Podsjeća me malo i na mene. Igra jednostavno, razumije igru, dosta puta bude i u završnici. Dobar, dobar, nema šta', ocijenio ga je Zlatan Bajramović.

I Tahirović je centralni vezni igrač, visok 1,93 m. Promakao je švedskim selektorima i bez poziva za njihove selekcije došao do Rome u koju prelazi 2021. godine iz Vasalundsa.

Jose Mourinho je odmah prepoznao njegov talenat. Tokom zimske pauze odbio je ponude za njegov transfer i najavio njegovu afirmaciju u Romi. Već je odigrao pet utakmica u Seriji A i jednu u Kupu Italije.

"Nemoguće ih je sve staviti, ali imat ću hrabrosti ubaciti jednog ili dvojicu. Na taj način želimo sačuvati, ali poslati poruku i drugima da računamo na njih. Podržat ću tu akciju Saveza koju upravo Misimović vodi", poručio je nedavno Faruk Hadžibegić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak