Nekima u Madridu past će mrak na oči kad ovo vide

0
Radiosarajevo.ba
Nekima u Madridu past će mrak na oči kad ovo vide

Prije nekoliko dana odjeknula je vijest o mogućem povratku Cristiana Ronalda u Real Madrid.

“Cristiano sada razmišlja o rješenjima i šalje signale prema klubu koji mu je dao sve, ali potencijalni povratak u Real više je san ili želja od realnosti, no u nogometu je sve moguće”, pisala je o tome Marca.

Uoči revanš utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Atalante, novinarima se obratio trener Reala Zinedine Zidane. Jedno od postavljenih pitanja bilo mu je upravo oko toga ima li isitne u tome što se piše.

Da, moglo bi biti. Poznajemo Cristiana, znamo kakva je osoba i što je sve ovdje napravio. Međutim, on je sada Juventusov igrač i to moramo poštivati. Vidjet ćemo što donosi budućnost. Imao sam sreće trenirati ga, impresivan je”, poručio je Zidane.

Sada je pak procurio zanimljiv podatak koji najbolje govori o tome koliko je Ronaldo bio bitan Realu.

Naime, klub je potrošio 304 miliona eura na šestoricu igrača kako bi zamijenili Ronalda. Ukupno su, međutim, dali samo 35 golova, dok ih je Ronaldo za Juve dao 95.

Hazarda su platili 115 miliona, a od njega dobili četiri gola. Vinicius ih je koštao 45 miliona, previše za učinak od 13 golova, Rodrygo ih je dao isto toliko, Mariano šest te Jović i Brahim po dva.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak