Katastrofalna greška Ronalda koja je skupo koštala Juventus

0
Radiosarajevo.ba
Katastrofalna greška Ronalda koja je skupo koštala Juventus
Foto: Prtscr/Gol.hr / Velika greška Cristiana Ronalda

Snovi da će osvojiti Ligu prvaka s trećim klubom u svojoj karijeri zasad su gotovi za Cristiana Ronalda. Njegov Juventus eliminiran je od Porta u jednoj ludoj uzvratnoj utakmici u Torinu.

Porto je s igračem manje zabio gol za 2:2 u 115. minuti produžetka, te je, iako je primio gol dvije minute kasnije, prošao dalje zbog gola više u gostima. Podsjetimo, prva utakmica u Portugalu završila je pobjedom Porta 2:1.

Gol Porta za 2:2 pao je iz slobodnog udarca, a možda i glavni krivac za njega je Cristiano Ronaldo.

On je stajao u živom zidu, no u trenutku kada je Sergio Oliveira pucao po golu, Ronaldo se okrenuo leđima, raširio noge i lopta je prošla "kroz" njega te završila u donjem desnom kutu vratara Juventusa.

Njegov trener Andrea Pirlo bio je šokiran njegovim potezom.

"Ne znam što se dogodilo. Zna se ko kod nas ide u živi zid i nikad ranije se ovakva situacija nije dogodila, nikad nisu okrenuli leđa. Ne mislim da su se prepali lopte, više mi se čini da su mislili kako je predaleko da bi se ugrozio gol. Bila je to pogreška kakva se rijetko viđa", izjavio je Pirlo.

Uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama na Ronaldov račun, a pecnuo ga je i legendarni engleski nogometaš, a danas poznati analitičar Gary Lineker.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije