Sjajni Haaland odveo Borussiju Dortmund u četvrtfinale

1
Radiosarajevo.ba
Sjajni Haaland odveo Borussiju Dortmund u četvrtfinale
Foto: EPA-EFE / Eling Haaland postigao dva gola protiv Seville

Borussia iz Dortmunda nije imala previše problema da večeras na svom stadionu ovjeri prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Ugostili su Milioneri u revanšu osmine finala ekipu Seville, a meč je na kraju završen neriješenim rezultatom 2:2 za ukupnih 5:4 i plasman u četvrtfinale tima Edina Terzića.

Prvi gol na utakmici viđen je u 35. minuti kada je Erling Haaland lagano pogodio na asistenciju Marca Reusa koji je napravio teži dio posla. Tada je Norvežanin donio vodstvo Dortmundu od 1:0 i bilo je jasno da Sevillu čeka pretežak zadatak.

Još na otvaranju drugog poluvremena, u 54. minuti, fantastični Haaland novim golom stavlja tačku na ovaj dvomeč i rješava pitanje prolaska dalje. Pogodio je za 2:0 nakon dobro izvedenog penala.

Od tada je Dortmund malo pustio papučicu gasa i lagano do kraja odradio posao, te proslavio prolazak dalje.

Sevilla je to donekle iskoristila, postigla je dva gola, ali je drugi došao jako kasno, u posljednjim sekundama utakmica. Prvo je En Nesyri iz penala u 69. minuti smanjio na 2:1, a isti igrač u 96. minuti poravnava na 2:2.

Bio je to i konačan rezultat pošto više nije bilo vremena da Andalužani pokušaju izboriti produžetke.

Jednostavno, Sevilla u ovom dvomeču nije imala rješenje za Haalanda, koji je postigao ukupno četiri gola i tako je faktički sam odveo Milionere u narednu fazu elitnog takmičenja, piše Scsport.ba

Liga prvaka, revanš osmine finala:

Dortmund – Sevilla 2:2 (5:4) (Haaland 2x / En Nesyri 2x)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije