Najbolji strijelac Europskog prvenstva nakon transfer sage potpisuje za francuskog velikana

2
Radiosarajevo.ba
Najbolji strijelac Europskog prvenstva nakon transfer sage potpisuje za francuskog velikana

Glavni napadač gruzijske reprezentacije i Metza, Georges Mikautadze, nastavit će karijeru u jednom od vodećih klubova Ligue 1, ali ne u Monaku kao što se ranije očekivalo.

Prema L'Equipeu, iako je Mikautadze prethodno dogovorio uslove s Monakom, sada je na korak do pridruživanja Lyonu. Trebao je sutra stići u Monako na medicinski pregled, ali u posljednjem trenutku obavijestio je klub da će ipak otići u Lyon.

Mikautadze je bio jedan od šest najboljih strijelaca na Euru 2024, postigavši tri gola na četiri utakmice za iznenađujuću gruzijsku reprezentaciju.

Delegacija EU odala počast 'nevinim civilima' na groblju Vojske RS, odmah se oglasio Emir Suljagić

Ljeta 2023. Mikautadze je prešao iz Metza u Ajax za 16 miliona eura, ali nije uspio ostaviti dublji trag u amsterdamskom klubu.

Nakon toga se vratio na pozajmicu u Metz, a Metz ga je potom trajno ponovo angažovao nakon isteka pozajmice.

U prethodnoj sezoni Ligue 1, Mikautadze je postigao 13 golova na 20 utakmica, iako to nije bilo dovoljno da spriječi Metz u ispadanju.

Interesantno je da je Mikautadze bio dio akademije Lyona od 2008. do 2015. godine, ali nije uspio izboriti mjesto u seniorskom timu svog matičnog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak