Sjajan posao Džekinih ljutih rivala: Bešiktaš doveo novo kapitalno pojačanje za 'siću'

0
Radiosarajevo.ba
Sjajan posao Džekinih ljutih rivala: Bešiktaš doveo novo kapitalno pojačanje za 'siću'
Foto: X.com / Ciro Immobile potpisao za Bešiktaš

Bešiktaš je dobio veliku bitku! Ciro Immobile dolazi u Istanbul.

Nakon nekoliko dana napornih pregovora, pre svega sa Claudiom Lotitom - ali uz svesrdnu podršku samog igrača, čiji je stav od starta bio jasan - turski klub je uspio da smanji obeštećenje sa 10.000.000 eura na 2.000.000,

Na taj način su uspjeli uštediti novac, kako bi ispunilio Imobileove finansijske zahteve, što je bio prvi preduslov da ovaj posao bude kompletiran.

Amra Džeko oduševila pratitelje fotografijama s Hvara: Pokazala zavidnu formu u bikiniju

Amra Džeko oduševila pratitelje fotografijama s Hvara: Pokazala zavidnu formu u bikiniju

Na kraju, klub iz Istanbula večeras se pohvalio zvaničnim putem da je Ciro potpisao na dvije godine!

Kako je ranije najavljeno, italijanski golgeter će po godini inkasirati 6.000.000 eura neto, što je za 2.000.000 više nego što je imao u Rimu.

Podsjetimo, Ciro Immobile došao je u Lacio u ljeto 2016. godine poslije razočaravajućih sezona u Borusiji iz Dortmunda i Sevilji. Sa samo 26 godina, i pored toga što je već imao u CV-u laskave titule najboljeg strijelca Serije A i Serije B, cijena mu je bila pala na manje od 10.000.000 eura. Preciznije, Lazio ga je platio samo 8.500.000 eura. 

Immobile je u međuvremenu postao najefikasniji igrač Lazia svih vremena sa 207 golova, tri puta je u dresu rimskog kluba uzimao titulu najboljeg strijelca Serije A, a dijeli i rekord po broju golova u jednom prvenstvu sa Higuainom (36).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije