Najbolji bh. sudija pokazao ko je 'gazda' na terenu: Irfan Peljto odbrusio igraču zbog prigovora

0
Radiosarajevo.ba
Najbolji bh. sudija pokazao ko je 'gazda' na terenu: Irfan Peljto odbrusio igraču zbog prigovora

Fudbaleri Arsenala sinoć su u sklopu 4. kola Lige Evrope kao gosti slavili u Norveškoj protiv ekipe Bodo Glimta rezultatom 1:0.

Gol vrijedan tri boda i plasmana u osminu finala ovog takmičenja postigao je mladi Bukayo Saka u 24. minuti nakon prelijepe akcije svog tima.

Čast da dijeli pravdu na ovom meču pripala je najboljem bh. arbitru Irfanu Peljti, koji je još jednom svoj dio posla odradio besprijekorno.

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Biti fudbalski sudija ravno je "Sizifovom poslu": Irfan Peljto otkriva sve "čari" ovog poziva

Sudija iz Sarajeva je sinoć pokazao četiri žuta kartona, a cijeli meč je odsudio krajnje profesionalno. U jednom momentu morao je igračina na terenu dokazivati svoj autoritet nakon prepiske sa jednom domaćim igračem.

Norvežanin Amahl Pellegrino pokušao je ući u verbalni sukob s našim sudijom, ali mu je Peljto jasno dao do znanja da sa njim i njegovim odlukama nema polemike.

Ovo je inače bio 11. trijumf Topnika u 12. meču ove sezone što je još jedan od pokazatelja kako ovaj tim igra pod trenerskom palicom Mikela Artete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak