Nacionalni duel: Albanci pozivaju na jedinstvo cijele države pred meč protiv Borca

1
Radiosarajevo.ba
Nacionalni duel: Albanci pozivaju na jedinstvo cijele države pred meč protiv Borca

U četvrtak,17. jula, se od 21 sat, na stadionu Elbasan arena, u istoimenom gradu, igra revanš susret između ekipa Egnatije i Borca.

Atmosfera je očekivano napeta još od prve utakmice, kada su navijači Borca nacionalističkim parolama i skandiranjima ponovo brukali svoj klub, grad i državu.

Kao odgovor na neprijateljsku atmosferu koju su doživjeli u Banjoj Luci, Albanci se mobiliziraju pred uzvratnu utakmicu. 

Uživo iz Elbasanija sa meča pretkola Lige prvaka: KF Egnatia - FK Borac 1:1

Na društvenim medijima uveliko traje kampanja poziva svih navijača:

"Ovo je poziv svim Albancima u Albaniji. Bez obzira na koji klub navijate, 17. jula 2024. svi bi trebali biti na Elbasan Areni kako bi podržali Egnatiju i pružili toplu dobrodošlicu klubu iz BiH koji je danas bio rasistički nastrojen prema našim igračima. Ova utakmica treba biti smatrana nacionalnim duelom", objavljeno je na stranici navijača reprezentacija Albanije.

Susret iz Albanije možete pratiti na portalu Radiosarajevo.ba u direktnom tekstualnom prijenosu od 20.30 sati, kada ćemo donositi sve zanimljive informacije sa ovog balkanskog derbija.

Naš tim ima prednost jednog gola iz prvog meča (1:0). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak