Messi u posljednjim sekundama donio pobjedu Barceloni

Anadolija
Messi u posljednjim sekundama donio pobjedu Barceloni
Fudbaleri Barcelone u velikom su derbiju 33. kola španskog prvenstva na Santiago Bernabeuu pobijedili Real Madrid s 3:2 u dramatičnom El Classicu. 

Domaćini iz Madrida ušli su u susret s tri boda prednosti ispred Barcelone i utakmicom manje. 

Real je poveo golom Casemira u 28. minuti, ali je Lionel Messi izjednačio u 33., a tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. 

U 73. minuti, hvatski reprezentativac Ivan Rakitić donio je prednost Barceloni od 2:1 i, ali Kolumbijac James Rodriguez u 88. minuti vraća Real u igru golom za 2:2, uprkos tome što su Madriđani ostali s igračem manje nakon što je Ramos dobio direktan crveni karton zbog oštrog prekršaja.

U trenutku kada se čekao posljednji sudijski zvižduk, Messi je u posljednjoj od dvije minute sudijske nadoknade pogodio za pobjedu katalonske ekipe.

Ovom pobjedom Katalonci su se vratili u igru za naslov prvaka, zauzevši prvo mjesto na tabeli. Iako imaju isti broj bodova, Madriđani imaju utakmicu manje, što im predstavlja veliku prednost.


R2---x----3B by clipsbh

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak