Hertha na Ibiševićev pogon do pobjede, Mainz odgodio Bayernovu proslavu

Radiosarajevo.ba
Hertha na Ibiševićev pogon do pobjede, Mainz odgodio Bayernovu proslavu
Fudbaleri su u Bundesligi danas igrali utakmice 30. kola, a ni nakon današnjih 5 susreta nisu riješena brojna pitanja.

Bayern je imao šansu da danas pobjedom nad Mainzom i eventualnim prosipanjem bodova Red Bulla dođe na korak od osvajanja naslova, no Bavarci nisu uspjeli u svojim namjerama.

Evidentno ošamućeni od ispadanja iz Lige prvaka tokom sedmice, domaći su pružili relativno lošu partiju. Gol Arjena Robbena u prvom poluvremena došao je između golova Krkića i Brosinskog za Mainz, a Bayern je pogotkom Alcantare u drugom poluvremenu uspio samo spasiti bod.

Pogotkom Gouweleeuwa iz 9. minute, Augsburg je dugo vodio protiv Eintrachta, ali je domaćin na kraju slavio rezultatom 3-1 poslije preokreta u posljednjih 15 minuta. Golove su postigli dva puta Fabian i Ante Rebić.

Sa minimalnih 1-0, Hertha je savladala Wolfsburg i izdvojila se na 5. mjestu na tabeli, a jedini strijelac za domaćina bio je Vedad Ibišević.

Ingolstadt je dva puta vodio protiv Werdera, ali su gosti na kraju osvojili sva tri boda pobjedom od 4-2 nakon preokreta u finišu susreta. Lezcano i Gross su postigli golove za domaći tim, a sjajni Kruse je pogodio četiri puta za Werder.

Pogocima Sulua i Plattea, fudbaleri Darmstadta su imali veliko vodstvo kod HSV-a, a slavlje im nije pokvario ni autogol Hollanda u samom finišu susreta, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije