Veliki hendikep za United: Ibrahimović zbog povrede neće igrati do kraja sezone

Radiosarajevo.ba
Veliki hendikep za United: Ibrahimović zbog povrede neće igrati do kraja sezone
Manchester United u četvrtak navečer stigao je do velikog trijumfa nad Anderlechtom, čime je izborio prolazak u polufinale Europa lige, no ovaj duel pamtit će se po velikom hendikepu koji su doživjeli Crveni đavoli.

Naime, oni su pobjedu u ovom duelu skupo platili, jer su tokom meča povrijeđena dva izuzetno vrijedna igrača za ovu ekipu, odnosno Rojo i Ibrahimović.

Cijela nogometna javnost bila je zainteresirana za sudbinu ove dvojice igrača, posebno onu najboljeg strijelca Uniteda Zlatana Ibrahimovića, a danas je potvrđeno i da će on propustiti ostatak sezone zbog ove povrede, javlja Sky Sports.

Zlatan je najefikasniji u ekipi Uniteda ove sezone, a to pogotovo 'vrijedi' ako uzmemo u obzir da Mourinhova ekipa ima velikih problema s realizacijom.

Zanimljivo je istaći i da Ibrahimović nije nastupio od prve minute proteklog vikenda protiv Chelseaja (2:0), što nije predstavljalo problem za Mourinhovu ekipu, kojeg sigurno može veseliti i činjenica da je Marcus Rashford konačno 'pronašao formu'.

United narednog vikenda igra protiv Burnleyja, a zatim ga čeka veliki gradski derbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije