Merima Čelik sudi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za žene

2
A. S.

Sarajka Merima Čelik, najbolja nogometna sutkinja u Bosni i Hercegovini, sudit će meč kvalifikacija za Europsko prvenstvo za žene između Slovačke i Škotske.

Naša Merima Čelik, koja je odnedavno u prvoj grupi ženskih UEFA sudija, dobila je veliko priznanje Europske nogometne federacije da nakon kvalifikacionog U-19 turnira sudi i duel kvalifikacija za EURO.
 
Europsko prvenstvo za žene će se 2025. godine igrati u Švicarskoj, a četiri sutkinje iz Bosne i Hercegovini dobili su priliku da dijele pravdu na meču između Slovačke i Škotske, koji je na rasporedu u petak, 12. jula, na stadionu Nitre.

Merima Čelik će biti glavna sutkinja, a njoj je asistirati Merima Tanović i Tamara Došen. Četvrta sutkinja je Vesna Miletić.

Sve je stalo: Otkazani letovi na splitskom aerodromu, ovo su prve informacije

Nogometna priča Merime Čelik počela je prije 10 godina, a 2017. je dobila FIFA značku, koju i danas vjerno čuva na dresu kada sudi utakmice širom Europe, a sudila je i na Europskom prvenstvu U-17 i U-19.

Ona je zaposlena kao policajka u Kantonu Sarajevo, ali je i jedna od rijetkih nogometnih sutkinja sa značkom Svjetske nogometne federacije (FIFA).

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Ona je u maju ove godine na svečanoj sjednici u sklopu dana Općine Stari Grad, dobila priznanje Policajka godine za postignute rezultate u 2023. godini.

Ovo je prvi put da je jedna pripadnica MUP-a KS bude izabrana za Policajku godine u ovoj sarajevskoj općini.

[instagram]https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/merima-celik-sudi-kvalifikacije-za-evropsko-prvenstvo-za-zene/552553[/instagram]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak