Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

3
A. S.
Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'
Foto: Privatni album / Merima Čelik - Policajka godine

Merima Čelik, nogometna sutkinja iz Sarajeva sa amblemom Svjetske nogometne federacije (FIFA) u utorak, 7. maja, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dobila još jedno vrijedno priznanje.

Na svečanoj sjednici u sklopu dana Općine Stari Grad, dodijeljeno joj je priznanje Policajac godine za postignute rezultate u 2023. godini.

Ovo je prvi put da je jedna pripadnica MUP-a KS izabrana za Policajca godine u ovoj sarajevskoj općini.

Formula 1: Max Verstappen poslije drame u finišu ostao vladar Imole

Formula 1: Max Verstappen poslije drame u finišu ostao vladar Imole

Nakon svečanosti u Općini Stari Grad, Merima je za portal Radiosarajevo.ba podijelila prve utiske...

"Topla riječ, osmijeh, razumijevanje je nekada mnogo više od kazne i drago mi je da su to prepoznali građani Starog Grada na čijoj opštini radim. Protekla godina je prošla u zapaženim rezutatima u cilju sprečavanja krivičnih djela i rasvjetljavanja. I srcem i dušom sam vezana za ovaj grad. Posebno za Baščaršiju i građane Grada Sarajeva, te mi je čast što mogu služiti i pomagati građanima", kazala je Čelik.

Merima Čelik je sutkinja Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Njena nogometna priča počela je prije 12 godina, a 2017. je dobila FIFA značku, koju i danas vjerno čuva na dresu kada sudi utakmice širom Europe.

Merima Čelik - Policajka godine
Foto: Privatni album: Merima Čelik - Policajka godine

“Moji počeci su bili jako skromni. Suđenje sam se počela baviti 2012. godine na preporuku maminog poznanika, koji je dugo godina bio asistent FIFA sudija i bivši fudbaler. Riječ je o Muji Tutunu. Nije me poznavao, ali je čuo da sam sportista u duši, pa je kontaktirao moju mamu kako bih zaradila za džeparca.

Od prijateljice Nine sam dobila patike za suđenje, od prijateljice Nisvete sam dobila kopačke, a od Tutuna kartone i pištaljku. Poslije je krenula historija, a sada sam ja tu da drugima poklanjam kopačke i kartone”, kazala je jedne prilike Merima Čelik u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Kompletan intervju za naš portal od prije dvije godine sa policajkom i sutkinjom Merimom Čelik možete pročitati na linku OVDJE.

Merima Čelik - Policajka godine
Foto: Privatni album: Merima Čelik - Policajka godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije