Medunjanin upisao dvije asistencije, Ibišević postigao golčinu

Fena
Medunjanin upisao dvije asistencije, Ibišević postigao golčinu
Utakmice trećeg pretkola Evropske lige bile su na rasporedu večeras. Nastup je upisalo 13 fudbalera iz Bosne i Hercegovine, a Bruno Akrapović napravio je odličan rezultat sa Shkëndijom.

Hajduk Zvonimira Kožulja i Tine Sven Sušića slavio je na gostovanju protiv Oleksandrije rezultatom 3:0, a dvije asistencije upisao je Sušić. Oba fudbalera iz Bosne i Hercegovine odigrala su svih 90 minuta.

Austrija iz Beča na svom je terenu odmjerila snage sa Spartakom iz Trnave. Emir Halilović odigrao je 60 minuta, a u 54. dobio je žuti karton. Lokomotiva je u Zagrebu remizirala s Vorsklom, a Josip Ćorić je odigrao svih 90 minuta.

Slavia iz Praga je na svom terenu odigrala susret bez golova s Rio Aveom. Jasmin Šćuk je ušao u igru u 81. minuti, a Muris Mešanović je susret odgledao s klupe. Rapid iz Beča je na gostovanju kod Zhodina odigrao susret bez golova, a svih 90 minuta odigrao je Srđan Grahovac. Bivši fudbaler Borca dobio je žuti karton u 59. minuti susreta.

Istanbul Basakhesir je na svom terenu remizirao s Rijekom, a Edin Višća je za domaće igrao svih 90 minuta. Haris Handžić je u igru ušao u 86. minuti. Osmanlispor je na svom terenu slavio protiv Nome Kaljua rezultatom 1:0, a za domaće je svih 90 minuta odigrao Avdija Vršajević.

Fudbaleri Maccabija iz Tel Aviva slavili su protiv Pandurija rezultatom 3:1. Dvije asistencije upisao je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Medunjanin. Naš reprezentativac igrao je do 68. minute susreta.

Shkëndija je na svom terenu slavila protiv Mlade Boleslav rezultatom 2:0. Makedonsku ekipu s klupe je predvodio Bruno Akrapović. Hertha je na svom terenu slavila protiv Brondbyja rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Vedad Ibišević u 28. minuti susreta. Reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je fenomenalan pogodak.

Videoton je poražen na svom terenu od Midtjyllanda, a Asmir Suljić je odigrao svih 90 minuta. Domžale su na svom terenu slavile protiv West Hama rezultatom 2:1, a kapiten Slovenaca, Kenan Horić odigrao je svih 90 minuta. 

Evropska liga, treće pretkolo:

Oleksandrija - Hajduk 0:3 (Ćosić 53, Erceg 82, Ohandza 90)
Austrija Beč - Spartak Trnava (Tambe 46)
Lokomotiva Zagreb - Vorskla 0:0
Slavia Prag - Rio Ave 0:0
Istanbul - Rijeka 0:0
Zhodin - Rapid Beč 0:0
Osmanlispor - Maccabi Tel Aviv 1:3 (Herera 30/Ben Haim 7, Igiebor 49, Peretz)
Shkëndija - Mlada Boleslav 2:0 (Junior 69, Hasani 75)
Hertha - Brondby 1:0 (Ibišević 28)
Videoton - Midtjylland 0:1 (Novak 55)
Domžale - West Ham 2:1 (Črnic 11-pen, 49/Noble 18-pen)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak