Manchester City spreman platiti 300 miliona eura otkupne klauzule za Messija

Radiosarajevo.ba
Manchester City spreman platiti 300 miliona eura otkupne klauzule za Messija
Brojni mediji, posebno britanski, prenijeli su danas informaciju kako bi Lionel Messi, zvijezda Barcelone, mogao uskoro preći na Otok i to u redove Manchester Cityja, kluba superbogatog šeika.

Ova informacija odjeknula je poput bombe u nogometnom svijetu, jer bi to označilo novo obaranje rekorda kada je riječ o transferima, budući da se navodi kako je City spreman aktivirati klauzulu od 300 miliona eura, kako bi Messi zaigrao u njihovom timu, prenosi britanski The Sun.

Znakovito je, navode mediji, i to što je Messi na Instagramu postao pratilac zvanične stranice Manchester Cityja, što prema mnogima znači da se "nešto dešava" na relaciji Messi - City.

Ipak, neki od insajdera engleskog velikana navode kako su sve te informacije lažne, jer su glasine nastale nakon objava s pojedinih arapskih Twitter profila, koji se povezuju sa šeikom Mansoor bin Zayedom, vlasnikom Cityja. No, kako navodi CityWatch, šeik baš i nije poznat po tome što se javno oglašava, što u neku ruku govori o lažnim vijestima.

Također, navode i kako su slične glasine postojale 2014. godine, kada je Messi također postao pratilac Cityja i Chelseaja, što dodatno govori o tome da je ovakav transfer teško ostvariv.

No, nakon Neymarovog transfera od 222 miliona eura u PSG ništa se ne čini dovoljno nevjerovatnim, te je dovoljno i zrno sumnje da bi svi posumnjali da Messi može postati dio najvećeg nogometnog transfera ikada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak