Pijevci šokirali Građane, Redsi sigurni protiv Porta

Radiosarajevo.ba
Pijevci šokirali Građane, Redsi sigurni protiv Porta

Odigrane su prve dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Liverpool je na svom terenu dočekao Porto, dok su u engleskom duelu snage odmjerili Tottenham i Manchester City.

Liverpool - Porto 2:0

Liverpool je na svom Anfieldu dočekao Porto i već u petoj minuti došao do vodstva. Firmino je odlično ostavio loptu za Nabyja Keitu koji šutira s vrha šesnaesterca i sjano pogađa mrežu nemoćnog Casillasa.

Mogao je Liverpool do dva gola prednosti u 22. minuti susreta. Salah nakon jednog duela nije pao, odlučio je nastaviti akciju, ali nije bio precizan, pa je ostalo 1:0 za Redse. Ekipa s Dragao stadiona ipak je drugi put kapitulirala u 26. minuti utakmice. Alexander Arnold je sjajno uposlio Firmina kojem je preostalo samo da ubaci loptu u praznu mrežu gostujuće ekipe.

Porto je prvi put zaprijetio u 30. minuti susreta. Šutirao je Moussa Marega, ali fudbaler Portugalaca nije bio precizan. Isti igrač u prilici je dvije minute kasnije, ali i ovaj put nije uspješan. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je domaćin. Šutirao je Firmino, ali nije došao do svog drugog gola.

U 48. minuti treći pogodak za Liverpool, ali je odlukom VAR-a poništen zbog ofsajda. Porto je prijetio još jednom preko Marege u 69. minuti susreta. Rezultat se ni ovaj put nije mijenjao na Anfieldu. Marega je propustio i posljednju priliku na susretu. Ostalo je do kraja 2:0 za Liverpool. 

Tottenham - Manchester City 1:0

U drugom susretu večeri Tottenham je na svom novom White Hart Laneu dočekao ekipu Manchester Cityja. Već u 11. minuti gosti su mogli do vodstva. Nakon jednog udarca gostiju lopta je u ruku pogodila Rosea, sudac Kuipers je nakon intervencije iz VAR sobe pogledao spornu situaciju i pokazao na bijelu tačku. Loptu je na "kreč" namjestio Sergio Aguero, ali je udarac Argentinca odlično zaustavio Hugo Llloris.

U ne baš sadržajnom prvom poluvremenu vidjeli smo još jednu priliku za domaće. Hary Kane je šutirao, ali je na visini zadatka bio golman Ederson. Ostalo je nakon prvih 45 minuta igre u Londonu 0:0.

U nastavku prva prilika za goste. Možda i najbolji igrač Građana ove sezone Raheem Sterling bio je u prilici, ali je šutirao po sredini gola i nije uspio matirati Llorisa. Samo minutu kasnije na drugoj strani je šutirao Heung-Min Son, ali nije bio precizan.

Ono što nije uspio u 48. minuti susreta, strijelac prvog gola na novom stadionu Tottenhama, uradio je 30 minuta kasnije. Heung-Min Son je spasio jednu praktično izgubljenu loptu, svi su očekivali centaršut, a fudbaler Spursa matirao je nemoćnog Edersona. Rezultat se nije mijenjao do kraja susreta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak