Musemić: Nikada nisam vidio navijače tako sretne kao poslije derbija

Radiosarajevo.ba
Musemić: Nikada nisam vidio navijače tako sretne kao poslije derbija
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Press FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo održao je konferenciju za medije povodom predstojeće revanš utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sloge Gornje Crnjelovo.

Sarajevo je u prvom meču u Bijeljini ostvarilo pobjedu rezultatom 4:1, tako da će revanš biti čista formalnost. Ipak, trener Husref Musemić traži oprez i ozbiljnost u ovom duelu.

Veliko je igrati polufinale. Svi igrači moraju biti ozbiljni, imamo problema s igračkim kadrom jer i juniori igraju sutra. Šabanović je povrijeđen, Rahmanović ima žute, ali trebamo biti profesionalni do kraja i oprezni”, ističe Musemić i nastavlja o igračkom kadru:

Moram reći da Cruz i Crnički još nisu registrovani. Mi svakako želimo dati šansu svim igračima. Na njima je da opravdaju povjerenje”.

Trener Sarajeva se dotakao i derbija odigranog u subotu na Grbavici i velike pobjede nad Željezničarom.

“Dobro da smo pobijedili Željezničar, mada ne volim euforiju. Nikad nisam vidio da su navijači bili tako sretni, a imam 50 i nešto godina. Ali, ponavljam da moramo biti ozbiljni i skupiti snagu za naredne utakmice. Nisam znao donedavno da mogu oboriti rekord Mehe Brozovića, pročitao sam taj podatak u medijima. Sutra imam priliku za to, a drago mi je da sam svakako i dalje tu jer neki su me sahranili jos prije 5-6 godina“.

Medijima se obratio i napadač Haris Handžić koji ističe:

“Kao što je šef rekao, moramo biti ozbiljni do kraja i potvrditi dobar rezultat iz prve utakmice”, istakao je ukratko iskusni ofanzivac.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije