Liga nacija | Srbija u Leskovcu savladala Švicarsku 2:0

0
Radiosarajevo.ba
Liga nacija | Srbija u Leskovcu savladala Švicarsku 2:0

U okviru UEFA Lige nacija odigrano je pet zanimljivih susreta u kojima vrijedi spomenuti pobjedu Portugala u Poljskoj te trijumf Srbije nad Švicarskom, kao i Španije nad Danskom.

U okviru UEFA Lige nacija odigrano je pet zanimljivih susreta u kojima vrijedi spomenuti pobjedu Portugala u Poljskoj te trijumf Srbije nad Švicarskom, kao i Španije nad Danskom.

Portugalci predvođeni Cristianom Ronaldom su gostovali u Poljskoj u 3. kolu Lige A. Reprezentativci Portugala su u 26. minuti došli do vodstva, Bruno Fernandes je asistirao, a Bernardo Silva je postigao vodeći gol.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Pogan jezik "sumnjivog Srbina"

Nakon devet minuta od gola Bernarda Silve na listu strijelaca se upisao nezaustavljivi Cristiano Ronaldo. Rafael Leao je odradio većinu posla, šutirao i pogodio okvir gola, a na odbijenu loptu natrčao je Ronaldo i postigao gol za 0:2.

Iako su veći dio susreta djelovali uspavano i nadigrano poljski reprezentativci uspijevaju u 78. minuti smanjiti zaostatak, gol za 1:2 postigao je Piotr Zielinski. Konačnih 1:3 postigao je poljski defanzivac Jan Bednarek koji je u 88. minuti pogodio sopstvenu mrežu.

U grupi 4 Lige A, svoje susrete su igrale reprezentacije Španije i Danske, te Srbije i Švicarske. Španci su teže od očekivanog slomili otpor danskih reprezentativaca tek u 79. minuti kada je vezni igrač Real Sociedada pogodio za konačnih 1:0 i nova tri boda Španaca.

U drugom duelu ove grupe, Srbija je u Leskovcu ugostila Švicarsku. Domaći reprezentativci su do vodstva došli u finišu prvog poluvremena i to autogolom Elvedija. Drugo poluvrijeme donijelo je novi gol domaće reperezntacije, u 61. minuti na asistenciju Saše Zdjelara pogodio je Aleksandar Mitrović. Mogli su Švicarci smanjiti zaostatak u 72. minuti, ali je Predrag Rajković odbranio Embolov udarac sa bijele tačke i ostalo je 2:0 za Srbiju.

U istom terminu su igrana još dva duela, Rumuni su bili ubjedljivi na gostovanju Kipru gdje su slavili sa 0:3, a Bjelorusija i Sjeverna Irska su odigrali meč bez golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak