Kup BiH: Sarajevo bez problema, federalni prvoligaš dugo odolijevao Željezničaru

0
Radiosarajevo.ba
Kup BiH: Sarajevo bez problema, federalni prvoligaš dugo odolijevao Željezničaru

Odigrano je sedam utakmica osmine finala Kupa BiH u fudbalu u kojima su premijerligaši opravdali ulogu favorita.

Ekipa Sarajeva, lider na tabeli PLBiH, bez mnogo problema pobijedila je u Krupi (4:2), na terenu na kojem su puleni Vinka Marinovića nedavno slavili i u Prvenstvu.

Već u prvih pola sata je "Bordo tim" riješio sve dileme i poveo 3:0 golovima Galića (autogol) i Rahmanovića (2). U nastavku je domaćin smanjio preko Makitana, Fanimo je postigao četvrti gol za Sarajevo, da bi Blažević u finišu savladao Džafića i postavio konačan rezultat.

Fudbaleri Željezničara imali su znatno više problema iako su na Grbavici bili domaćini federalnom prvoligašu Goraždu. Gosti su odolijevali do sredine drugog poluvremena kada je Bojo, nakon šuta Zeca, pogodio mrežu. Do kraja su pobjedu "Plavih" potvrdili Vrhovac i Juričić iz jedanaesterca.

Rezultati: Željezničar – Goražde 3:0, Krupa – Sarajevo 2:4, Rudar (Kakanj) – Borac (BL) 1:6, Tuzla City – Radnik 3:1, Zrinjski – Slavija 4:0, Velež (Nevesinje) – Klis 0:2, Rudar Prijedor Zvijezda 09 Stanišići 0:0 (3:4 penali).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak