Kodro povrijeđen na treningu Zmajeva, utakmica će početi minutom šutnje

Anadolija
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su u utorak navečer u Nikoziji drugi od tri predviđena treninga do utakmice sa Kiprom.

Na bolove u predjelu skočnog zgloba danas se žalio Kenan Kodro, zbog čega su ga pregledali ljekari reprezentacije, ali i u bolnici u Nikoziji, te je ustanovljeno da povreda nije teže prirode. I napadač Mainza je trenirao večeras ali odvojeno od saigrača i slabijim intenzitetom.

Posljednju provjeru forme pred jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za SP bh. reprezentativci imat će sutra navečer.

Susret sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” Kipar – BiH igrat će se na stadionu GSP Arena u Nikoziji u četvrtak, 31. avgusta, od 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjeevropskom vremenu.

Utakmica sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” između fudbalskih reprezentacija Kipra i Bosne i Hercegovine u četvrtak u Nikoziji počet će minutom šutnje.

Minut šutnje pred meč bit će održan u znak odavanja počasti preminuloj kćerci predsjednika Fudbalskog saveza Kipra i člana Izvršnog odbora Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Osim minuta šutnje igrači će na dresovima nositi crni flor.

Kćerka predsjednika FS Kipra preminula je nakon duge i teške bolesti u 32. godini života i bit će sahranjena sutra u Nikoziji. Sahrani će prisustvovati i delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak