Kevin De Bruyne junak, City dobio prvi 'rat' protiv Atletica

0
Radiosarajevo.ba
Kevin De Bruyne junak, City dobio prvi 'rat' protiv Atletica

Prva dva četvrtfinalna susreta Lige šampiona igrana su večeras u Lisabonu i Manchesteru, a pobjede su ostvarili engleski klubovi - Liverpool i Manchester City.

U derbiju večeri Građani su dočekali Atletico Madrid i pobijedili ga s 1:0. Jorgandžije su, kao što se očekivalo, bile tvrd orah, ali 'razbio' ga je Kevin De Bruyne lijepim golom iz 70. minute.

Osim gola, City je imao još dvije dobre prilike i to preko De Bruynea i Laportea, ali prvi put lopta ide preko gola, drugi put Jan Oblak brani.

Preminuo slavni rukometni trener koji je sa Jugoslavijom osvojio srebrenu medalju na SP

Atletico se prije svega skoncentrisao na čuvanje svog gola što pokazuju svi mogući statistički podaci: Korneri - 9:0 za City; Šutevi prema golu 15-2 za City; Posjed lopte 66:34 za City...

U drugom večerašnjem meču Liverpool je savladao Benficu na Stadionu svjetlosti sa 3:1 i došao na korak od polufinala.

Redsi su bez većih problema opravdali epitet favorita, a pogađali su Konate, Mane i Diaz. Jedini gol za domaće postigao je Nunez.

Revanši se igraju za osam dana u Madridu i Liverpoolu.

Sutra su na programu još dva četvrtfinalna ogleda. Na Stamford Bridgeu Chelsea dočekuje Real Madrid, dok će na El Madrigalu snage odmjeriti Villarreal i Bayern Minhen.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak