Jose Mourinho pohvalio Edina Džeku nakon hat-tricka: 'Podsjeća me na mene kad sam bio mlađi'

0
Radiosarajevo.ba
Jose Mourinho pohvalio Edina Džeku nakon hat-tricka: 'Podsjeća me na mene kad sam bio mlađi'

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko u utorak, 23. jula, postigao hat-trick i donio pobjedu Fenerbahceu u drugom pretkolu Lige prvaka nad švicarskim Luganom od 4:3.

Džeko je svojim golovima donio prednost istanbulskom velikanu uoči revanš, a Jose Mourinho ga je pohvalio na press konferenciji poslije meča.

"Edin je odigrao vrlo, vrlo dobro. Dati tri gola u bilo kojem meču je sjajan podvig. Ovaj čovjek ne stari. Podsjeća me na mene kad sam bio mlađi. Priča puno, ne žali se previše. Ima emociju mladića i sretan je jer kad sam ja radio takve stvari, uvijek sam dobijao crveni karton", rekao je Mourinho.

Zoran Zekić ostao bez teksta: "Dugo ovo nisam doživio, fudbal večeras nije bio pravedan"

Dijamant je također imao lijepe riječi za poznatog portugalskog stručnjaka:

"Mourinho je veliki karakter i u njemu ima različitih osobina. Zabavan je kada se šali, a kada je ljut - onda je stvarno ljut".

Obojica su iskazala nezadovoljstvo kvalitetom travnjaka na kojem su igrali, pa su se složili da je nedopustivo da se igra na ovakvom terenu. Revanš između Fenerbahcea i Lugana igrat će se sljedeće sedmice, a bolja ekipa će na megdan Lilleu u trećem pretkolu Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak