Izjava Čanadija će izazvati burne reakcije u Mostaru: 'Kevelj mi je rekao da prekrižim ove igrače'

1
Radiosarajevo.ba
Izjava Čanadija će izazvati burne reakcije u Mostaru: 'Kevelj mi je rekao da prekrižim ove igrače'

Austrijski stručnjak hrvatskog porijekla Damir Čanadi ovog ljeta je stigao u Velež, ali se kratko zadržao. Nakon svega pet odigranih utakmica, bivši trener Šibenika je napustio tim iz Mostara.

U razgovoru za portal Reprezentacija.ba Čanadi je podijelio informacije o njegovom kratkom periodu u klubu.

"Vidite, tadašnji predsjednik Kevelj me je pitao šta mislim o trojici igrača – Haskiću, Pršešu i Suljiću. Pomislio sam, suviše sam kratko da bilo šta mogu reći, ali je bilo evidentno da su to iskusniji momci koji su, da tako kažem, kontrolirali svlačionicu. Na kraju mi je rekao da su ih trebali maknuti još prije godinu dana, da su pogriješili što nisu i da je sada momenat za to.

Počela je nova školska godina i radovi na fasadi Srednje škole na Drveniji

Okej, rekao sam, duže ste tu, poznajete bolje situaciju… Ispostavilo se da sam te iste igrače prekrižio ja, mnogi su mu u Mostaru to spočitavali, što i nije začuđujuće. Taj Haskić je pogotovo bio cijenjen. Na kraju je predsjednik njega postavio uz sportskog direktora, osjetio sam da u meni vidi krivca za to što je sklonjen, a ustvari iza toga je stajao isključivo Kevelj.

Žao mi je što je tako sve ispalo, najprije zbog Rahimića s kojim sam, podsjećam, imao super odnos. Vidi se da taj čovjek ima viziju i da stvarno od Veleža želi napraviti mnogo", rekao je Čanadi.

Neslaganja su bila evidentna i kada je na red došlo dovođenje fudbalera. Konkretno Adija Mehremića za kojeg iskusni stručnjak nije bio zagrijan.

"Sa čovjekom koji ne zna engleski, koji nema kontakte…, teško je. Sportski direktor mi je, naprimjer, doveo svog prijatelja Mehremića kojeg uopšte nisam želio u svom timu i to sam otvoreno rekao – doveli ste mi ga bez pitanja. Ja sam uvijek želio da komunikacija za svima bude otvorena, ako nešto želim ja, da to žele i ostali. I obratno. Moramo se složiti da je to u interesu kluba. Umjesto Mehremića na toj poziciji sam više preferirao Datkovića za kojeg oni nisu bili", rekao je Čanadi, a ostatak njegovog intervjua možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak