I nastavak Premijer liga BiH zavisi od Fahrudina Solaka: Poznato i zbog čega

A. Sokolović

BH Telecom Premijer liga Bosne i Hercegovine igrat će se u našoj zemlji, ali i ona u ovom trenutku najviše zavisi od načelnika Civilne zaštite FBiH Fahrudina Solaka. 

Tako barem izgleda odgovor nakon današnje video konferencija između predstavnika Nogometnog saveza BiH i klubova iz Premijer lige.

Prva i glavna tema -  nastavak takmičenja u najjačem rangu bh. nogometa. 

"Ma ovo je bio jedan preliminirani sastanak. Gledali smo prijedloge. No, ništa na kraju nije dogovoreno. Nogometni savez BiH još ništa ne može bez Civilne zaštite FBiH, pa samim tim čeka se aminovanje i zeleno svjetlo načelnika Fahrudina Solaka", priča nam Džemil Šoše, direktor Fudbalskog kluba Velež. 

On za Radiosarajevo.ba kaže da prva i druga opcija nastavka Prtemijer lige (početak maja) nije realna, ali da bi treća i četvrta mogle donijeti da se baba-mara stavi na zeleni teren.

To je kraj maja i po meni jedna je od realnijih opcija u ovom trenutku. S tim, naravno, da imamo dvije sedmice prije toga za pripreme", nastavlja Šoše. 

Foto: Radiosarajevo.ba : Džemil Šoše u društvu Duška Bajevića

On kaže da je neko ponudio da se umjesto 11 kola odigra manje, recimo, pet, ali da se igra u nekim mjestima, pa čak i po sistemu Kupa.

"Prijedlog je da se ubace i 3, 4 srijede, ali tada, neki žele, da se zbog tempa odigravanja susreta umjesto tri budu na raspolaganju pet izmjena", dodao je Šoše. 

Direktor Veleža u svakom slučaju je optimista.

"Mislim da bi se krajem maja moglo zaigrati. Vidjet ćemo još po kojem sistemu, ali ono što cijela Federacija, a sada će i BiH gleda je kada će Fahrudin Solak dati zeleno svjetlo. Nadam se što prije, a novi sastanak ćemo imati za 14 dana", kazao je Džemil Šoše, direktor FK Veleža, za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak