Hercegovački duel završio bez pobjednika: Velež i Igman će se morati zadovoljiti podjelom bodova

1
Radiosarajevo.ba
Hercegovački duel završio bez pobjednika: Velež i Igman će se morati zadovoljiti podjelom bodova

Završena je druga utakmica petog kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Igmana, a meč je završen rezultatom 1:1.

Velež je u prva tri kola ostvario jednu pobjedu i doživio dva poraza, što je sigurno nezadovoljavajuće za njihove navijače, koji su očekivali bolji početak. S druge strane, situacija u Igmanu je još lošija. Tim iz Konjica je upisao tri poraza u tri odigrane utakmice, uz samo jedan postignut gol. Redom su gubili od Posušja, Željezničara i Širokog Brijega, što je izazvalo zabrinutost među njihovim pristalicama.

Domaći fudbaleri Veleža su krenuli ofanzivno u večerašnji meč. Već u petoj minuti Jevtović je dobro prošao po strani i centrirao, ali je golman Čeman bio na mjestu i sigurno uhvatio loptu. Prvi žuti karton na utakmici dobio je Kenan Hebibović u 14. minuti.

Gradačac: Pogledajte hapšenje osumnjičenog za ubistvo žene

Šest minuta kasnije, Velež je imao sjajnu priliku nakon odlične akcije kada je Mlinarić ubacio loptu, ali je Milak loše šutirao, pa je rezultat ostao 0:0. Drugi žuti karton na utakmici pokazan je u 24. minuti, a zaradio ga je Buturović. Prvo poluvrijeme u Mostaru bilo je prilično siromašno prilikama. Međutim, u 34. minuti, Velež dolazi do gola. Milak je dobro prošao po lijevo strani, centrirao, a Mlinarić postiže svoj treći gol u novoj sezoni, donoseći Veležu vodstvo.

Nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena, Hebibović je uputio precizan centaršut prema Nurkoviću, koji sa desetak metara postiže pogodak za izjednačenje i rezultat 1:1.

Na poluvremenu je trener Veleža napravio dvostruku izmjenu. Teren su napustili Jevtović i Šturm, a umjesto njih u igru su ušli Lauš i Souza. U 54. minuti Milak je pokušao udarcem, ali lopta je otišla pored gola. U 60. minuti Halilović je napustio teren, a zamijenio ga je Haskić. Sedam minuta kasnije, Mehremić je ušao u igru umjesto Savića, dok je Božić zamijenio Mešića kod gostiju.

Vehabović je asistirao Laušu, koji je iz dobre pozicije šutirao pored gola. Minut kasnije, Božić, koji je tek ušao u igru, zaradio je žuti karton. U 71. minuti Kenan Hebibović se povrijedio, pa je umjesto njega u igru ušao Mraković. Pet minuta kasnije, Nurković je krenuo u kontranapad, ali ga je nepropisno zaustavio Lohan, koji je potom zamijenjen Šikalom. Utakmica u Mostaru je prilično loša, s mnogo prekršaja i nepovezane igre. U 82. minuti Nikolić je ušao u igru umjesto Velića.

Pred sami kraj utakmice, rezervista Šikalo je sjajno šutirao, ali je golman Čeman fantastično reagovao i odbranio njegov udarac. Do kraja susreta nije bilo promjena rezultata.

Nakon reprezentativne pauze, Velež će gostovati u Tuzli protiv Slobode, dok će Igman igrati u gostima u Bijeljini protiv Radnika, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak