Haos u Turskoj: Fenerbahce prijeti izlaskom iz prve lige, traže se i ostavke u savezu

1
Radiosarajevo.ba

Hoće li Fenerbahçe napustiti tursku Süper Ligu? To je pitanje aktualno od 17. marta nakon kaosa koji se dogodio na gostovanju kod Trabzonspora kada su domaći navijači utrčali na travnjak i fizički napali igrače Fenera.

Stradali su tada neki igrači, između ostalih i Dominik Livaković, a bilo je i onih poput Brighta Osayi-Samuela koji su žestoku uzvratili napadačima te postali idoli navijača koji traže da Fenerbahçe napusti elitni turski nogometni rang.

O tome se pričalo posljednjih dana, a danas su turski mediji donijeli da će konačna odluka biti donesena sutra, 2. aprila, kada se sastaje izvanredna skupština kluba koja će odlučiti o sudbini nastavka turskog prvenstva.

Opozicija odbila Dodikov prijedlog: 'Ko vas više puta prevari s njim ne vrijedi razgovarati'

Dok se čeka odluka članova Fenerbahçea, reagirali su i iz Trabzonspora koji su ljuti što se ne raspravlja o igračima Fenera koji su fizički napali njihove navijače. Doduše, to je bila samoobrana, ali u Trabzonu očigledno smatraju da to nije važno.

"Prijave koje je Turska nogometna federacija podnijela Disciplinskom odboru za profesionalni nogomet su dokaz da je strah, pritisak i nedostatak osjećaja srama nestao što je vrhunac nemorala. TFF, ignorirajući napad na naše navijače od strane dvojice igrača Fenerbahçea, Osayi Samuela i Jaydena Oosterwoldea koji se dogodio pred očima milijuna ljudi; te igrače nije uputila Disciplinskom odboru zbog tog čina, već zbog ‘sudjelovanja u tučnjavi‘, što im je osiguralo manje kazne.

Osim toga, TFF je odlučio da nema potrebe za upućivanjem Merta Müldüra i Michyja Batshuayija, koji su naše navijače udarali nogom, Disciplinskom odboru.

Time je poslana jasna poruka da se profesionalnom igraču dopušta nasilje na terenu te se time legitimizira i potiče nasilje u Turskoj", stoji između ostalog u saopštenju Trabzonspora u kojem se traže ostavke čelnih ljudi turskog nogometa, pišu Sportske

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak