Gest FK Sarajevo oduševio bh. klub čiji je stadion potopljen: "Sport spaja, hvala vam…"

0
Radiosarajevo.ba
Gest FK Sarajevo oduševio bh. klub čiji je stadion potopljen: "Sport spaja, hvala vam…"

FK Sarajevo je gestom prema NK Kiseljak još jednom pokazao društvenu odgovornost.

Bordo tim je, naime, donirao 4.000 KM za pomoć koja je potrebna ovom klubu čiji je teren zbog nevremena potpuno poplavljen.

Taj potez oduševio je i NK Kiseljak, koji se svojim sportskim prijateljima zahvalilo na pomoći.

Kako iz inostranstva uplatiti pomoć za nastradale u poplavama u Bosni i Hercegovini

"Veliko hvala FK Sarajevo, ljudima iz uprave kluba, gospodinu Tariku Trbiću koji su potreseni slikama koje su vidjeli odlučili donirati 4.000 KM za pomoć koja je potrebna zbog nevremena koje je pogodilo naš grad i naš klub", poručili su NK Kiseljak i dodali:

"Nadamo se skorijem prijateljskom druženju s našim sportskim prijateljima iz FK Sarajevo! Veliko hvala! Također, hvala i našim prijateljima NK Podgrmeč koji su ponudili pomoć odmah po saznanju nepogoda koje su pogodile Kiseljak! Sport spaja! Hvala".

Podsjetimo, stadion NK Kiseljak je u potpunosti potopljen te se u bliskoj budućnosti neće moći igrati utakmice na njemu.

Kiseljak je član Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Zapad, a u osmom kolu je u subotu trebao gostovati kod Krajine u Cazinu, ali je ovaj susret, kao i svi ostali, odgođen.

Kiseljak bi 13. oktobra trebao ugostiti Rudar iz Han Bile, no odigravanje tog susreta u Kiseljaku je pod znakom pitanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak