Francuski trener mijenja Mešu Baždarevića na klupi Zmajeva

Radiosarajevo.ba
Francuski trener mijenja Mešu Baždarevića na klupi Zmajeva
Francuz Stephane Gilli (42), prvi saradnik selektora bh. fudbalske reprezentacije Mehmeda Baždarevića, bit će glavni trener Zmajeva na kvalifikacijskoj utakmici protiv Gibraltara 25. marta u Zenici.

Baždarević je zbog komentiranja suđenja utakmice protiv Grčke dobio suspenziju od jedne utakmice, pa će utakmicu protiv Gibraltara posmatrati s tribina Bilinog polja.

"Nema opuštanja iako je protivnik na papiru slabiji. Od Gillija očekujem da će reprezentaciju voditi dobro i da će ispuniti naša očekivanja. On je iskusan trener i sigurno da neće doći do potcjenjivanja protivnika"; govori Baždarević, piše Reprezentacija.ba.

Gilli je u reprezentaciji još od zime 2014. godine. Do sada je naučio mnoge riječi bosanskog jezika.

"Idemo raditi za BiH, svi zajedno. Volim Bosnu i Hercegovinu", izdvojio je svoje najdraže riječi na našem jeziku francuski trener.

Gilli je pomoćnik Baždarevića još od 2007. godine kada su zajedno radili u Grenoblu. Kasnije su sarađivali i u Sochauxu.

Njegov angažman bio je Baždarevićev uvjet za preuzimanje klupe BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak