FK Sarajevo uputilo poziv Nogometnom savezu BiH: 'Bez odlaganja trebate izaći u javnost'

3
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo uputilo poziv Nogometnom savezu BiH: 'Bez odlaganja trebate izaći u javnost'

Fudbalski klub Sarajevo poziva Nogometni savez Bosne i Hercegovine da bez odlaganja izađe u javnost sa preciznim tumačenjem odredbi Propozicija WWIN lige u vezi sa obavezama klubova kada su u pitanju igrači takozvanog zaštićenog godišta.

Već danas se igraju nove utakmice i jasno je da klubovi, nakon situacije koja se desila na utakmici Sarajevo - Posušje, ne znaju i ne mogu biti sigurni na koji način su dužni poštivati navedene odredbe, a što u konačnici može voditi nejednakosti klubova i neregularnosti takmičenja.

FK Sarajevo nije učinio niti jedan potez koji je u suprotnosti sa Pravilnikom, ali se već u medijima pojavljuju " izvori iz Takmičarske komisije NSBiH" koji tvrde suprotno. Ukoliko bi se ovakva "nezvanična" tumačenja pokazala kao zvanična to bi vodilo stvaranju situacija koje bi se mogle zloupotrijebiti na bezbroj načina.

Objavljen snimak kako bujica ruši kuću: U Poljskoj stanje prirodne katastrofe, oglasio se premijer

Ovakve poteze neodgovornih pojedinaca smatramo nekorektnim i očekujemo od NS BiH da zaustavi i sankcioniše ovakvu praksu, te da hitno reaguje i preciznim tumačenjem pomenutih odredbi osigura jednake uslove za sve učesnike WWIN lige.

FK Sarajevo uvijek se zalagao i nastavit će se zalagati za jednakost svih učesnika u WWIN ligi i maksimalnu regularnost takmičenja jer samo tako se može osigurati daljnji napredak našeg fudbala", stoji u saopćenju FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak