Uzbudljivo na Koševu: Posušje otkinulo bod Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Uzbudljivo na Koševu: Posušje otkinulo bod Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Utakmica Sarajevo-Posušje

Nogometaši Sarajeva i Posušja odigrali su večeras, 14. septembra, uzbudljivu utakmicu 6. kola Wwin lige BiH na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Iako je susret završio bez pobjednika, sa 2:2, ovaj remi je značio kraj pobjedničkog niza Sarajeva, koji je trajao od početka sezone.

Sarajevo je dominiralo tokom prvog poluvremena, stvarajući nekoliko prilika, dok je Posušje gotovo potpuno stagniralo u ofenzivnom dijelu igre. Bordo tim je poveo u 19. minuti kada je Guliashvili iskoristio precizan pas Beganovića i Mustafića. Gruzijski napadač je bio smiren i precizan, te je svojim petim golom ove sezone donio prednost Sarajevu.

Pogledajte snimak jednog običnog dana u Sarajevu iz 1939. godine

Pogledajte snimak jednog običnog dana u Sarajevu iz 1939. godine

U prvom poluvremenu, Sarajevo je nastavilo pritisak, kreirajući brojne korner situacije, ali bez konkretnih prijetnji za gol Posušja.

Drugo poluvrijeme donijelo je poboljšanje u igri Posušja, ali su se gosti suočavali sa čvrstom odbranom Sarajeva koja je spriječila značajnije prilike. Ipak, u 79. minuti, nakon loše reakcije odbrane Sarajeva prilikom kornera, Ivan Marić je iskoristio šansu i izjednačio rezultat.

Kao što je drugo poluvrijeme krenulo, tako je i završilo – oba tima su nastojala doći do pobjedničkog gola. Sarajevo je uspjelo doći do privremenog vodstva u sudijskoj nadoknadi zahvaljujući Domagoju Pavičiću, koji je debitovao u velikom stilu.

Međutim, u samom finišu, Posušje je ponovo izjednačilo rezultat i utakmica je završena rezultatom 2:2.

Sarajevo nakon pet odigranih utakmica ima 13 bodova i zauzima prvo mjesto na tabeli Wwin lige BiH, dok Posušje, kojem je ovo bio šesti susret u sezoni, ima dva boda manje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije