Fantastično Sarajevo na kišnom Koševu potopilo GOŠK i vratilo se u borbu za Europu

0
Radiosarajevo.ba

Nogometaši Sarajeva savladali su na Koševu ekipu GOŠK-a iz Gabele (4:0) u susretu 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je prvu dobru priliku imalo u 14. minuti kada Ajdin Hasić šutira iz slobodnog udarca, ali pored gola.

Sporna situacija desila se u 27. minuti kada je Bordo tim tražio jedanaesterac nakon što je jednog igrača GOŠK-a je lopta zakačila u ruku u bloku, ali sudija Topalović je odlučio da se igra nastavi.

Zoran Milanović danas dolazi u posjetu BiH - pogledajte koga će posjetiti

Na kišnom Koševu bilo je mnogo faulova, a prečka Gabeljana zatresla se u 34. minuti kada je s više od 20 metara šutirao Buljubašić.

Ubrzo nakon toga u 35. minuti uslijedio je i pogodak. Hasić je izveo majstoriju i silovitim udarcem iskosa s desne strane zatresao mrežu GOŠK-a za vodstvo od 1:0.

Još jedna konfuzna situacija desila se u 38. minuti kada je sudija svirao jedanaesterac za Sarajlije, ali je na savjet pomoćnika promijenio odluku. Ostalo je nejasno da li je igrača GOŠK-a lopta pogodila u leđa ili u ruku.

Bordo momci su udvostručili prednost u 42. minuti preko Čatakovića koji je pogodio mrežu gostiju nakon centaršuta Hasića.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Sarajeva od 2:0.

Gabeljani su u nastavku stvorili dobru priliku, ali je Hasukić u 52. minuti šutirao pored gola.

Izvanredna intervencija Kyeremeha desila se u 68. minuti kada je Musulin šutirao pored istrčalog golmana, a Ganac glavom brani gol Sarajeva i loptu odbija od prečku

Sarajevo je još jednom zatreslo prečku, a nakon toga u 75. minuti Beganović stavlja tačku na utakmicu i utrostručuje prednost svoje ekipe.

Izabranici Simona Rožmana nisu stali, pa su postigli još jedan pogodak za kraj. Opet je strijelac bio Beganović u 92. minuti.

Sarajevo je savladalo GOŠK iz Gabele rezultatom od 4:0.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak