EURO 2024 | Ludilo u Štutgartu: Pogotkom u stotoj minuti Mađarska slavila i održala nade u plasman

0
Radiosarajevo.ba

Škotska i Mađarska igraju svoju posljednju utakmicu u okviru grupe A na Euru 2024, a utakmice je završena rezultatom 1:0 u korist Mađarske.

Škotska je na startu utakmice imala terensku inijacitivu, te očekivala da stvore šansu preko koje će doći do vodstva. U 7. minuti Robertson je pokušao da centrira, ali odlično su to otklonili defanzivci Mađarske. Ages Gunn je u dva navrata odlično reagovao u defanzivnim zadatcima i otklonio pokušaje Mađarske.

Natavak utakmice ne donosi velika uzbuđenja, sve do 41. minute kada je Orban pogodio prečku iz sjajnog pukušaja glavom, do kraja prvog dijela utakmice nije bilo velikih prilika.

SDA Novo Sarajevo: "Nedžad Koldžo je trojanski konj Benjamine Karić"

Na startu drugog dijela Adams je došao do prilike, ali njegova realizacija je bila veoma loša, te je lopta otišla u tribine. Nakon nekoliko minuta Sallai je došao do prilike na drugoj strani, ali njegov pokušaj je blokiran. Darida u 64. minuti ne koristi odličnu priliku, kada je sa distance uputio udarac koji je otišao preko gola.

Kompletna utakmica nije donijela previše prilika, 14 udaraca na gol je upoćenu toku cijele utakmice, 12 od strane Mađarske.

Nakon bezbroj šansi Mađari dolaze do vodstva od 1:0 u 100. minuti utakmice i tako ostvaruju sebi nadu za plasman sa trećeg mjesta, ako se rezultati u ostalim grupama poklope.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak