EURO 2024 | Danas ćemo saznati posljednja dva putnika u polufinale Europskog prvenstva

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Danas ćemo saznati posljednja dva putnika u polufinale Europskog prvenstva

Posljednja dva učesnika polufinala Europsko prvenstva u Njemačkoj saznat ćemo u subotu, 6. jula, kada će se sastati Engleska-Švicarska i Nizozemska-Turska.

Nakon što smo u petak, 5. jula, dobili prvi par polufinala, Španiju i Francusku, sada nas očekuju nova dva meča i putnika u završnicu turnira.

Engleska će u subotu, 6. juna, u Dusseldorfu, biti nominalni domaćin selekciji Švicarske. Utakmica počinje u 18 sati.

Jeste li čuli za Dramadžiluk? Adnan Lugonić vas poziva u Kamerni teatar 55

Švicarci su prikazali kvalitetnu igru te su bez većih problema savladali Italiju sa 2:0. Mnogi ih favorizuju u četvrtfinalnom susretu.

Englezi su se provukli do četvrtfinala zahvaljujući pogotku Judea Bellinghama koji im je donio produžetke protiv Slovačke. Nakon toga je Harry Kane postigao pobjedonosni gol.

/ Anketa

Ko će osvojiti EURO 2024?

Zanimljiva utakmica očekuje nas nešto kasnije i u Berlinu, gdje će snage odmjeriti Nizozemska i Turska. Utakmica je na rasporedu od 21 sat.

Nizozemci su pokazali ozbiljnost u utakmici s Rumunijom koju su deklasirali sa 3:0, a suprostavit će im se Turci koji su borbeni i imaju kvalitetne mlade igrače. Oni su uspjeli savladati Austriju rezultatom od 2:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak