EURO 2024 | Dan odluke za Vatrene, imperativ pobjede protiv Azzura, Albanija u nemogućoj misiji

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Dan odluke za Vatrene, imperativ pobjede protiv Azzura, Albanija u nemogućoj misiji

U ponedjeljak, 24. juna se igra finalno, treće kolo grupe B.

Sastaju se Hrvatska i Italija, te Španija i Albanija. Oba susreta se igraju u 21 sat.

Reprezentacija Hrvarske je u prva dva kola osvojila samo jedan mršavi bod i protiv Italije im igra samo pobjeda ukoliko žele plasman u osminu finala. Imali su Hrvati u drugom kolu pobjedu u svojim rukama, ali ih je pogodak Gjasule u petoj minuti sudijske nadoknade doveo na rub ispadanja.

EURO 2024 | Uživo iz Gelsenkirchena s utakmice Europskog prvenstva: Engleska - Slovačka 1:1

Sa druge strane, Italija je nakon pobjede nad Albanijom pružila jednu izuzetno neuvjerljivu partiju protiv Španije. Golman Azzura, Donnarumma je najzaslužniji zašto su poraženi samo sa 1:0. Protiv Hrvatske im je dovoljan bod, ali će sigurno željeti popraviti utisak iz drugog kola u kome su Španiji prepustili apsolutnu dominaciju.

U drugoj utakmici, Španija koja je odigrala fenomenalna dva kola se sastaje sa Albanijom. 'Crvena Furija' u ovaj susret ulazi kao apsolutni favorit. Ono što može dati nadu Albaniji, kojoj samo pobjeda igra protiv snažnog rivala, je to što Španija ulazi rasterećeno.

Susret Hrvatske i Italije će biti prikazan u direktnom prijenosu na BHT1, dok će gledaoci susret Albanije i Španije moći gledati na kanalu MyTV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak