Duel europskih titana: Španija i Italija za meč protiv Hrvatske u finalu Lige nacija

0
N. Ž.
Duel europskih titana: Španija i Italija za meč protiv Hrvatske u finalu Lige nacija

Fudbalske reprezentacije Španije i Italije sastaju se večeras, 15. juna, u finalu UEFA Lige nacija. 

Ovo je drugi polufinalni meč, a jedna ekipa je već u finalu. Reprezentacija Hrvatske je sinoć, 14. juna, pobijedila Nizozemsku 4:2 nakon produžetaka, te zauzela mjesto u utakmici za trofej. 

U drugom meču sastaju se pravi titani europskog fudbala, Španija i Italija. Istini za volju, nijedna ekipa nije ni blizu statusa kojeg su imali kroz svoju historiju. 

Srbijanci neugodno iznenađeni: Masovno im stižu pozivi za vojne vježbe

Španci su šokantno ispali u osmini finala Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru od Maroka, dok Italija uopšte nije bila na ovom turniru. Obje ekipe prolaze kroz svojevrsnu smjenu generacija, te će biti interesantno vidjeti mlade snage ovih država u direktnom duelu. 

Ono što je posebno interesantno jeste da sudije za ovaj meč dolaze iz bivše Jugoslavije, tačnije iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Veliki zadatak: Irfan Peljto delegiran za derbi Španije i Italije u Ligi nacija

Naš Irfan Peljto bit će četvrti arbitar, dok će na centru biti Slavko Vinčić iz Slovenije. Njemu će pomagati Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič, dok će u VAR sobi biti Matej Jug i Nejc Kajtazović

Utakmica počinje u 20:45 sati, a možete je gledati u direktnom TV prijenosu na kanalima Arene Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak