Hoće li nemili događaji ostaviti traga: Crnkić se priključio pripremama

Radiosarajevo.ba
Hoće li nemili događaji ostaviti traga: Crnkić se priključio pripremama
Nermin Crnkić, fudbaler Sarajeva, sinoć se priključio pripremama Bordo kluba na Jahorini.

Podsjećamo, Crnkić je bio oslobođen svojih klupskih obaveza nakon finalne utakmice Kupa BiH sredinom maja. Razlog: Prijeteće poruke navijača koje je dobio zbog promašaja u revanš utakmici s Širokim Brijegom.

Prije nego se vratio u glavni grad BiH i priključio pripremama kluba s Koševa, Crnkić je boravio u Americi kod porodice.

"Drago nam je što je Crnkić ponovo s nama. On je drugi strijelac u ekipi u prošloj sezoni, odmah iza Ahmetovića, i zaslužan je za dobre rezultate Sarajeva. Vjerujem da nemili događaji nisu ostavili previše traga na njemu. Želja nam je da igrač, koji ima ugovor s klubom, pomogne ekipi na terenu. Nermin posjeduje kvalitet, to je pokazao u prošloj sezoni", rekla je Sabrina Buljubašić, generalna direktorica FK Sarajevo.

Crnkić je izrazio svoju radost što je ponovo s ekipom i što će imati priliku da pomogne timu da ostvari što bolje rezultate u predstojećim međunarodnim utakmicama.

Osim Crnkića, ekipi se pridružio i Frank Liivak, estonski reprezentativac, koji je prošlog vikenda nastupao u kvalifikacijama za SP u Rusiji, a u narednim danima očekuju se i članovi U-21 reprezentacije BiH Mićo Kuzmanović, Advan Kadušić, Marko Mihojević i Nemanja Anđušić.

Sarajevo će boraviti u narednih deset dana na Jahorini, gdje će klub obaviti pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu. Protivnika u prvom krugu kvalifikacija za UEFA Europsku ligu, Sarajevo će saznati 19. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak