Da li će FK Sarajevo konačno saznati kaznu zbog napuštanja terena protiv FK Borac?

1
Radiosarajevo.ba
Da li će FK Sarajevo konačno saznati kaznu zbog napuštanja terena protiv FK Borac?

Danas, 27. marta, će se u 11 sati održati sjednica Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a na dnevom redu je jedna tačka - kazna za FK Sarajevo.

U meču polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv FK Borac iz Banja Luke, igrači FK Sarajevo su napustili teren u 93. minuti, izrevoltirani sudijskom lakrdijom u režiji Matea Muse. 

Bez obzira na to da li je njihova reakcija opravdana ili ne, Bordo tim sad mora da se suoči s posljedicama - a prema pravilniku NSBiH, izvjesno je da će im se oduzimati bodovi. 

Oglasila se policija u vezi filmske pljačke u Banjoj Luci: 'Saznanja pokazuju da su oni još u BiH'

Kazna za cijelu ekipu, odnosno kada cijela ekipa inicira prekid meča, je oduzimanje od 3 do 6 bodova, odnosno od 3 do 6 negativnih bodova i novčana kazna od 2.000 KM do 5.000 KM.

Međutim, postoji i odredba o 'nagovaranju na prekid utakmice', gdje se u petoj tački navodi sljedeće: "Ako se prihvati nagovaranje pa cijeli tim napusti teren, odnosno ne otpočne utakmicu, pa ista bude prekinuta, klub će biti kažnjen oduzimanjem od 3 do 12 bodova odnosno od 3 do 12 negativnih bodova." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak