Čelik zahtijeva od NSBiH proširenje lige ili naknadu troškova za ovu sezonu

Fena
Čelik zahtijeva od NSBiH proširenje lige ili naknadu troškova za ovu sezonu

Nogometni klub Čelik danas je uputio i zvaničan zahtjev Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine da još jednom preispita svoju odluku o prekidu BHT Premijer lige, zbog čega je zenički klub izgubio status premijerligaša, potvrdio je u izjavi za Fenu v.d. predsjednika Čelika Damir Bradarac.

Napominje da je jučer u Sarajevu imao sastanak s predsjednikom NSBiH Dinom Begićem i njegovim prvim saradnicima.

"Sastanak je bio konstruktivan, ja sam ih upoznao o situciji u Čeliku i sumnjom da je prethodna Uprava sačinjavala 'duple' ugovore, koji će, navodno, biti i predmet istrage nadležnih organa. Najavio sam i da ćemo svim pravnim sredstvima tražiti zaštitu interesa kluba, odnosno da ćemo tražiti da se stavi van snage odluka o završetku prvenstva ili da se proširi liga. U suprotnom, ako ovakva odluka ostane na snazi, tražit ćemo da nam NSBiH nadoknadi ovosezonske troškove do prekida prvenstva", ističe Bradarac.

Dodaje da su i ovog momenta u klubu inspektori Federalne porezne uprave koja je, zbog neplaćanja tekućih poreskih obaveza od strane turskog investitora Aydina Olguna, raskinula dugogodišnji ugovor o reprogramu starog poreskog duga zeničkog kluba. U međuvremenu je i Gradska uprava prestala plaćati mjesečne rate u iznosu od nešto više od 22.000 KM, a koji je bila dužna plaćati po odluci Gradskog vijeća Zenice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak