Cardiff mora platiti Nantesu šest miliona eura za transfer Emiliana Sale

Radiosarajevo.ba
Cardiff mora platiti Nantesu šest miliona eura za transfer Emiliana Sale

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) presudila je kako Cardiff City mora platiti Nantesu šest miliona eura za transfer Argentinca Emiliana Sale koji je poginuo u avionskoj nesreći 21. januara ove godine.

Sala je letio iz Nantesa u Cardiff u kojemu je trebao nastaviti svoju karijeru u transferu vrijednom 17 miliona eura.

Emiliano Sala se prije avionske nesreće otrovao

Argentinski nogometaš Emiliano Sala (28) i njegov pilot bili su izloženi opasnim razinama ugljen-monoksida, prije nego što se njihov mali avion srušio u Engleskom kanalu, u januaru ove godine, potvrdili su u srijedu britanski istražitelji. Francuska: Pronađeni dijelovi aviona u kojem je bio fudbaler Emiliano Sala Tijelo fudbalera pronađeno je i identificirano dvije sedmice nakon nesreće.

Nakon što je dogovorio transfer na "otok", argentinski napadač se vratio u Francusku kako bi se pozdravio s bivšim suigračima, a potom je krenuo prema Walesu.

Uhapšen čovjek kojeg se sumnjiči za smrt Emiliana Sale

U popodnevnim satima uhapšen je 64-godišnji muškarac iz sjevernog Yorkshirea kojem se na teret stavlja smrt argentinskog nogometaša Emilana Sale. Podsjećamo, avion kojim je ovaj mladić trebao stići u svoj novi klub Cardiff City, nestao je 22. januara u Engleskom kanalu, a tek 3.

Ubrzo nakon polijetanja, avion je nestao s radara, a gotovo tri tjedna nakon nesreće istražitelji su locirali olupinu na 63 metra dubine i izvukli njegovo tijelo.

Klubovi su se nakon njegove smrti nastavili prepucavati oko odštete, a na kraju je morala presuditi FIFA.

"FIFA-ini Odbor za status igrača utvrdio je da Cardiff City mora platiti Nantesu šest miliona eura, što odgovara prvoj ratu koju je velški klub trebao platiti u skladu sa sporazumom o transferu", stoji u izjavi FIFA-e, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak