Britanci imaju novi termin kada bi se Euro 2020 mogao odigrati

A. S.
Britanci imaju novi termin kada bi se Euro 2020 mogao odigrati

Europsko nogometno prvenstvo, na kojem se nadamo da će preko baraža stići i Bosna i Hercegovina, moglo bi se odigrati u decembru, tako barem pišu britanski mediji.  

Kao što smo već ranije pisali, u utorak će se održati sastanak UEFA-e, na kojem će se razmatrati situacija u europskom nogometu izazvana suspenzijom velike većine takmičenja uslijed pandemije koronavirusa.

Već sada se može pretpostaviti da se EURO neće održati u predviđenom terminu i sada se traži novi termin.

Jasno je da je u ovim okolnostima apsolutno nerealno očekivati da EURO startuje 12. juna. Posebno iz razloga jer su odgođene nacionalne lige (mnoge na neodređeno, op.a.), a već sada mnogi ističu da je početak aprila nerealno optimističan termin.

Uz sve to, ni četiri mjesta u baražu najvjerovatnije se neće dobiti 26. i 31. marta, pa je opcija odigravanja EURO-a 2020 u decembru sasvim realna opcija.

Britanski Telegraph prenosi da bi se EURO baš tada mogao odigrati: To u jednu ruku ima smisla, jer je i Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. također zakazano za decembar, inače termin koji nije uobičajen za velika nogometna takmičenja.

Podsjetimo, rukovodstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je zvanično uputilo dopis Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u kojem traži da se odgodi utakmica baraža za plasman na EURO 2020, između selekcija BiH i Sjeverne Irske, koja prema kalendaru takmičenja treba da se igra 26. marta u Zenici, o čemu je portala Radiosarajevo.ba jučer pisao.

Vjeruje se da će utorak i termin baraža biti jedna od tema sastanka čelnih ljudi UEFA-e. 

Kada su u pitanju Liga prvaka i Europska liga, mogao bi se igrati Finale Four, po uzoru na košarku.Završni turnir Lige prvaka bi se održao u Istanbulu, dok bi se Liga Evrope privela kraju u poljskom Gdanjsku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak