Bivši trener KK Bosna Svetislav Pešić kandidat za klupu Barcelone

Radiosarajevo.ba
Bivši trener KK Bosna Svetislav Pešić kandidat za klupu Barcelone
Trofejni košarkaški trener Svetislav Pešić, koji je karijeru počeo u sarajevskoj Bosni, jedan je od kandidata za upražnjenu klupu slavne Barcelone, piše katalonski list Sport.

Barcelona je u potrazi za trenerom koji bi bio rješenje samo do kraja sezone, nakon otkaza Situ Alonsu, a Pešić i Hrvat Velimir Perasović trenutno figuriraju kao najozbiljnije opcije.

Plan uprave Barcelone je da na ljeto dovedu svog bivšeg playmakera Šarunasa Jasikevičijusa, trenutno trenera Žalgirisa, piše Sport.

Pešić je radio kao trener Barcelone od 2002. do 2004. godine i u tom periodu donio Kataloncima titulu u Euroligi i dvije titule prvaka Španije, a od jula 2016. nije vodio nijedan tim poslije odlaska iz Bayerna iz Minhena.

Prethodno je bio angažiran na klupi Bosne, Albe, Kelna, Rome, Đirone, moskovskog Dinama, Crvene zvezde, Valencije, kao i reprezentacija Nemačke i Jugoslavije s kojima ima ukupno dvije titule šampiona Europe i jednu svijeta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak