Arsenal ima prednost nad Unitedom i Chelseajem: 'Napadač vrijedan 100 miliona KM želi na Emirate'

0
Radiosarajevo.ba
Arsenal ima prednost nad Unitedom i Chelseajem: 'Napadač vrijedan 100 miliona KM želi na Emirate'

Benjamin Šeško preferira prelazak u Arsenal ovog ljeta.

Napadača RB Leipziga, Šeška, traži niz klubova, uključujući Arsenal, Chelsea i Manchester United, dok postoji i snažan interes iz Italije. Međutim, čini se da je Arsenal sada u vodećoj poziciji za napadača procijenjenog na 45 miliona funti (103.2 miliona KM), jer slovenski reprezentativac preferira prelazak na Emirates nakon što se našao u središtu transfer bitke.

To je velika prednost za Arsenal, s obzirom na to da Mikel Arteta traži mladog napadača koji može napredovati i raditi u tandemu s Kaiem Havertzom, koji je prošle sezone bio pravo otkriće za Arsenal. Njegov agent Elvis Bašanović prisustvovao je utakmicama Arsenala ove sezone, a Šeško - koji u petak puni 21 godinu - bi se savršeno uklopio.

Strašni ovjekovječio: Koncert na kojem je Sarajevo 1991. godine tražilo mir

RB Leipzig je spreman prodati ga ovog ljeta ako uspiju dogovoriti pravi posao, iako je Šeško s njima tek godinu dana, ali je unutar iste "porodice" klubova, jer je 2019. godine došao u Red Bull Salzburg.

Šeško je u slovenskoj reprezentaciji za Euro i suočit će se s Engleskom u grupnoj fazi turnira u Njemačkoj ovog ljeta. Ima dobar golgeterski učinak i nije jedino ime na Arsenalovoj listi želja, ali su ga pratili i skautirali cijelu sezonu, objavio je Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak