Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

0
Radiosarajevo.ba
Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati
Foto: FC Bologna / Joshua Zirkzee

Inter je otpao, Milan je prvi krenuo, ali je upravo dobio istinsku konkurenciju. Prema navodima ugledne Gazete delo Sport Juventus se ozbiljno zagrijao za jednog od najboljih mladih napadača Europe. Joshua Zirkzee iz Bolonje je meta italijanskih velikana, ali i jedni i drugi zaziru od platežno sposobnijeg Arsenala.

Međutim, imaju i Italijani adute. Milan taj što je prvi krenuo po Zirkzeea i što mu suštinski nudi ulogu startnog špica po odlasku Olivier Girouda u MLS ligu. Luka Jović možda i ostane, ali neće se Rossoneri osloniti samo na srpskog centarfora.

U Juventusu je Dušan Vlahović nedodirljiv u napadu, ali sportski direktor Cristiano Giuntoli uvjeren je da bi on mogao da igra u tandem sa Zirkzeeom. Pitanje je šta o tome misli trener Massimilliano Allegri, mada je pitanje i hoće li on ostati u Torinu i poslije ljeta. Spekuliše se čak da bi u slučaju odlaska mogao da ga naslijedi Thiago Motta, Zirkzeeov sadašnji šef u Bolonji. To bi Holanđanina svakako približilo Staroj dami.

Danas i oblačno i 25 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - evo kad stižu pljuskovi i grmljavina

Danas i oblačno i 25 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - evo kad stižu pljuskovi i grmljavina

Bolonja će svakako da bude zadovoljna, jer svima je jasno da će cijena transfera da prebaci granicu od 50.000.000 eura. S tim da neće sve da ide Zirkzeeovom sadašnjem klubu. Njegov bivši, Bayern iz Munchena, polaže pravo na 40 posto od narednog transfera, a ako osjeti da bi mogao da prođe i bolje ima i opciju da ga otkupi nazad za 40.000.000.

I Milan i Juve se uzdaju u Zirkzeeovu volju da ostane u Seriji A, jer svakako nemaju para koliko Arsenal koji je posljednjih godina htio i Dušana Vlahovića i Harry Kannea, ali i dalje nema svog Erlinga Halanda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije