Advokatica Zdravka Mamića: 'Iznenađen je odlukom Europskog suda za ljudska prava, a i ja sam'

1
Radiosarajevo.ba
Advokatica Zdravka Mamića: 'Iznenađen je odlukom Europskog suda za ljudska prava, a i ja sam'

Europski sud za ljudska prava sa sjedištem u Strasbourgu u četvrtak, 29. augusta, odbio je tužbu braće Mamić da nisu imali pravedno suđenje u Hrvatskoj u aferi Dinamo 1, vezano za izvlačenje novca iz Dinama.

Podsjetimo, osuđeni bjegunci braća Zoran i Zdravko Mamić te poreznik Milan Pernar podnijeli su tužbu Europskom sudu za ljudska prava tvrdeći kako im je povrijeđeno pravo na pravično suđenje.

Nakon tog suđenja Zdravko Mamić je pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, njegov brat Zoran na četiri godine i dva mjeseca.

Tokom diplomatske posjete sklopljen "vojni" ugovor: Srbija od Francuske kupuje 12 Rafalea

Pernar na tri godine i dva mjeseca zatvora. Pernar je u međuvremenu umro, a braća Mamić pobjegla su iz Hrvatske u BiH.

Mamićeva advokatica Lidija Horvat, koja je pisala ustavnu tužbu, ali i tužbu Europskom sudu za ljudska prava, za RTL je rekla da Mamić nije sretan takvim ishodnom, prenosi Hina.

Stigla odluka iz Europskog suda: Odbijena tužba Zdravka Mamića protiv Republike Hrvatske

"Nezadovoljan je i iznenađen ovakvom odlukom, kao i ja. Ne mogu razumjeti da je s jedne strane Europski sud stavio naglasak na zaštitu sustava od zlouporabe pojedinaca, s čime se možemo svi u pravnoj struci složiti da može biti opasno za sistem.

Međutim, smatram da je puno opasnije za sustav ono što Europski sud uopće nije razmatrao, a to je da je time poslao poruku da jedna kaznena, hrvatska presuda, koja je donijeta od strane korumpiranih sudija, ostaje ovime na snazi", rekla je Horvat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak