Žarko Paspalj hitno prebačen u bolnicu

0
Radiosarajevo.ba
Žarko Paspalj hitno prebačen u bolnicu

Košarkaška legenda i trofejni reprezentativac nekadašnje Jugoslavije, Žarko Paspalj hitno je hospitalizovan. Stanje mu je stabilno, kako prenose srbijanski mediji, stabilno.

Žarko Paspalj je u ponedjeljak, 12. februara, hitno primljen u bolnicu, ali doktori su uspjeli da stabilizuju njegovo stanje i sada je dobro.

Još se ne zna tačno šta je uzrokovalo problem, ali najvjerovatnije je aritmija, pošto je poznati košarkaš već imao problema sa srcem.

Zoran Milišić otvorio izložbu: Moja ljubav prema fotografiji nastala je u Sarajevu

Paspalj je 2001. prve godine pretrpio je infarkt miokarda donjeg dijela srca dok je sa prijateljima igrao mali fudbal.

Također, prije dvije godine je ponovo završio u bolnici zbog kako je tada naveo "Starih problema".

Žarko Paspalj se oporavlja od moždanog udara

Tokom blistave karijere, legenda Partizana je nastupao za San Antonio Sparse, dok se u Evropi afirmisao igrajući za grčke klubove Olimpyakos, Panathinaikos, Panionios, Aris iz Soluna.

Branio je boje i franucuskog Pariza, a patike je okačio o klin 1998. godine u Virtusu iz Bolonje.

U reprezentaciji Jugoslavije je na Olimpijskim igrama osvojio dva srebra, 1988. u Seulu i 1996. u Atlanti. Zlatnom medaljom se okitio na Europskim prvenstvima 1989, 1991. i 1995. godine, kao i na Svjetskom prvenstvu u Argentini 1990.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak